Padėkime kartu - socialinis projektas „Mergaitė mergaitei“

Padėkime kartu - socialinis projektas „Mergaitė mergaitei“

2022 metų vasario 11 dieną (pasirinkome šią datą, nes tai tarptautinė „Susirask draugą diena“) startavo mūsų projektas „Mergaitė mergaitei“, kurio tikslas padėti bent 1000 mergaičių iš globos namų susipažinti su higienos priemonėmis ir paruošti jas pirmosioms menstruacijoms arba pasirūpinti sekančiomis. Tuo pačiu norime skatinti jaunus žmones labdarai ir didinti empatiją tiems, kuriems reikia pagalbos.

Kodėl mums tai svarbu?

Mūsų įmonėje dirba net 6 mamos, kurios kartu sudėjus augina net 5 dukras. Mes žinome, kaip svarbu palaikyti ryšį su dukra ir supažindinti ją su menstruacijomis nuo pat mažų dienų, nes jos gali prasidėti net 8-9 metų mergaitėms. Tad delsti tikrai nėra ko. Kadangi dirbame „Gentle Day“ – kur aplinkui vien įklotai, tamponai, menstruacinės taurelės ir menstruacinės kelnaitės - suprantama, kad su savo dukromis esame atviros menstruacijų tema, ir žinome, kaip jos nekantraudamos laukia ar laukė, kada jau jos prasidės, nes šiam svarbiam įvykiui yra ar buvo paruoštos ne tik atvirai kalbant šia tema, bet ir padovanojant rinkinį „Pirmos mėnesinės“.



 

 

Tad norėdamos padėti ne tik mamoms ar tėčiams, kurie augina dukreles, bet ir toms mergaitėms, kurių tėvų, deja, bet šalia nėra, mes inicijavome šį projektą.

Kaip galite prisidėti prie šio projekto

Kai elektroninėje parduotuvėje yra nuperkamas bet kuris rinkinys „Pirmos mėnesinės“, vienas specialus rinkinys dovanojamas paramos organizacijai VšĮ „Žmonės žmonėms“ arba „SOS Vaikų kaimui“. Šios organizacijos padės visus rinkinius įteikti globojamoms mergaitėms, o mes, esant poreikiui, vyksime skaityti joms paskaitėlių.

Kaip dar galite prisidėti prie šios iniciatyvos? Papasakokite apie tai savo draugėms ir draugams, ypač tiems, turintiems savo dukrų. Keiskime požiūrį į menstruacijas kartu ir padėkime kitoms mergaitėms prisijaukinti menstruacijas.

Pasidalinkite nuotrauka:

  • padarykite su dukra Pinky Promise (mažojo pirštelio pažado) nuotrauką – tai yra šio projekto simbolis;
  • pasidalinkite savo Instagram paskyroje;
  • žymėkite @gentleday_lt ir savo draugę, kuri turi dukrą;
  • naudokite grotažymę #mergaitėmergaitei.


Kvieskite savo dukras jungtis prie @prisijaukinkmenstruacijas, kur ji gali skaityti pirmųjų menstruacijų istorijas ir pasidalinti savąja. O daugiau apie menstruacijas ir ne tik tegul paskaito prisijaukinkmenstruacijas.lt.

Ką simbolizuoja projekto emblema?

Projektas mergaite mergaitei
  • Mergaitė mergaitei - kiekvienas nupirktas rinkinys „Pirmos mėnesinės“ padovanoja specialų rinkinį mergaitei iš globos namų.
  • Pinky Promise (mažylio priesaika) simbolis - ne viena jaunystėje taip susikibdavome su savo geriausia drauge. Tai simbolizuoja artimą ryšį, draugystę, pagalbą ir pasitikėjimą viena kita. Taip pat tai gali simbolizuoti mamos ir dukros artimą ryšį - mama, pirkdama rinkinį savo dukrai, didina tarpusavio ryšį ir pasitikėjimą.
  • Languoto sąsiuvinio skiautelė simbolizuoja mokyklą ir laiką, kai mergaites aplanko pirmosios menstruacijos, ir raštelį, kurį siunčia draugei klasėje su tekstu, „Man prasidėjo mėnesinės!!!“.

Tad VAŽIUOJAM! Sekite visas naujienas mūsų socialiniuose tinkluose (Instagram ir Facebook), kur dalinsimės, kiek rinkinių surinksime dovanoms.

Grįžti į Blog'ą