priezastys isigyti menstruacine taurele

4 priežastys jau dabar įsigyti menstruacinę taurelę

Nors menstruacinė taurelė nebėra „šviežiausia“ naujiena, tačiau bendraujant su pažįstamomis moterimis, dažnai tenka susidurti su jų baimėmis, abejonėmis ir neigiama nuostata. Tad jei ir jūs panašiai esate nusistačiusi dėl šios higienos priemonės, pats metas susipažinti su 4 priežastimis, kodėl jau dabar turėtumėte įsigyti menstruacinę taurelę.

Pastaraisiais metais menstruacinės taurelės labai išpopuliarėjo ir daugybė moterų pradėjo naudoti jas kaip pagrindinę menstruacijų priemonę. Normalu, kad pradžioje galite jaustis keistai, neužtikrintai, tačiau patikėkite – daugelis moterų atsiliepimuose labai džiaugiasi ir gailisi, kad nepradėjo menstruacinės taurelės naudoti anksčiau.

Patogumas ir dar kart patogumas. Kaskart naudojant, vis mintyse sau primenu, kaip gi galėjau taip ilgai gyventi be šios taurelės??!! Mano top metų atradimas! Labai patogu, paprasta naudoti. Žinoma, pirmus kartus teko paieškoti sau patogių įsidėjimo metodų ir suprasti, kur čia tas patogumas, bet viskas labai greit perprantama.  Mano vienintelis patarimas, kas dar mąsto - nebelaukite!!! Vasaros karščiai, maudynės, sportas ir visa kita veikla taps dar mielesnė, o atėjusios raudonos pusseserės negalės koreguoti planų! Aš naudoju M dydžio taurelę, esu 1 k. gimdžiusi, mano menstruacijos vidutinės. – Gintarė.

 

Tad kokios 4 priežastys įsigyti taurelę jau dabar?

#1 Labai patogu

Išsirinkusi tinkamą menstruacinę taurelę, jūs jos nejausite. Daugelis naudojančių moterų visiškai nejaučia taurelės, kai ji teisingai įkišta į makštį. Jūs pamiršite apie nemalonų drėgmės pojūtį ar pratekėjimų baimę. Apskritai greičiausiai pamiršite, kad jums menstruacijos!

Jūs galite sportuoti, maudytis, eiti į pirtį, būti nuoga. Niekas, tarkime paplūdimyje, nepamatys netyčia išlindusių paketo sparnelių ar tampono siūlo, be to, galite išvengti prakaitinio bėrimo intymioje zonoje.

Menstruacinė taurelė leidžia mėgautis įvairiomis aktyviomis veiklomis visą dieną. Prisijaukinkite menstruacijas ir veikite tai, ko geidžia jūsų širdis.

#2 Geresnė makšties sveikata

Menstruacinė taurelė surenka (ne sugeria kaip tamponas) kraują, todėl nesausina bei nedirgina makšties gleivinės. Taip, taurelė yra kišama į makštį kaip tamponas, tačiau kokybiška taurelė, kitaip nei dauguma neekologiškų tamponų ir higieninių paketų, yra be toksinų, kvapų, baliklių ir nepalieka jokių audinio plaušelių makštyje. Būtent dėl šios priežasties naudojant taurelę gali ženkliai sumažėti makšties bakterinių bei grybelinių infekcijų, bėrimų rizika.

„Genial day“ menstruacinėse taurelėse, pagamintose iš termoplastinio elastomero (TPE), nėra latekso, bisfenolio A (BPA), sunkiųjų metalų ar kitų kenksmingų medžiagų. Pavyzdžiui, BPA veikia endokrininę sistemą, siejamas su krūties ir kitomis vėžinėmis ligomis, nevaisingumu, ankstyvu lytiniu brendimu, nutukimu ir net širdies ligomis. Todėl pasirinkdamos taurelę būtinai atkreipkite dėmesį į kokybę - gamintoją ir iš ko pagaminta menstruacinė taurelė (ar saugios, sertifikuotos, testuotos medžiagos).

Ar žinojote, kad įprastiniai neekologiški tamponai dažniausiai gaminami iš balintos viskozės, kuri išskiria galimai kancerogeninę medžiagą – dioksiną?  Be to, tamponai gali sausinti makšties gleivinę, todėl ji tampa jautresnė, imlesnė ligoms.

#3 Didesnė talpa

Vidutinio dydžio tamponas sugeria 6-9 gramus skysčio. Menstruacinės taurelės surenka 3-5 kartus daugiau nei tamponai ar higieniniai paketai (maždaug  28 gramus). Vadinasi, keisti (tuštinti) taurelę reikės gerokai rečiau. Kai tuo tarpu tamponą būtina keisti kas 4-6 valandas ir netgi po kiekvienų maudynių. O kur dar tamponų sukeliamo toksinio šoko sindromo rizika? Naudodamos menstruacinę taurelę, esant vidutiniam kraujavimui, turėsite ją ištuštinti 2-4 kartus per dieną. Ar gi tai ne privalumas?

#4 Taupu ir draugiška gamtai

Ar kada skaičiavote, kiek išleidžiate higienos priemonėms, skirtoms menstruacijoms? Vaisingo amžiaus moteris sulaukia menstruacijų vidutiniškai apie 450 kartų per visą gyvenimą. Tarkime, aš kiekvienų mėnesinių metu sunaudoju 10-15 paketų, įklotų ar tamponų. Įsivaizduokime, kad viena pakuotė, kurioje 10 vienetų, kainuoja apie 2 eurus.  Vadinasi, vienos menstruacijos man kainuoja 2-4 eurus, per metus – 24-48 eurus. Turint omenyje, jog ta pati menstruacinė taurelė gali būti naudojama ne vienerius metus, galima tikrai nemažai sutaupyti, pavyzdžiui, kokioms malonioms mini SPA atostogoms.

O ar susimąstėte kada nors, kiek išmetate panaudotų higienos priemonių? Įvairių šaltinių duomenimis moteris per visą savo vaisingą gyvenimą sunaudoja vidutiniškai 200 kg menstruacinių higienos priemonių. Įsivaizduokite, kiek yra vaisingo amžiaus moterų pasaulyje ir kiek tokių šiukšlių jos išmeta.

Sutikite, kad jau pats metas įsigyti menstruacinę taurelę - „apsidžiaugs“ ne tik jūsų makštis, bet ir banko sąskaita bei motina Žemė.

Naudingi video apie menstruacinę taurelę

Klausimai-atsakymai apie taurelę

Grįžti į Blog'ą