klaidos devint kelnaites

8 klaidos, kurias galbūt darote dėvėdamos kelnaites

Gal ir nepatikėsite, tačiau kelnaitės gali būti priežastis, dėl ko jūsų vulva kartais niežti, būna sudirgusi, paraudusi, išberta arba nuolatos kartojasi makšties uždegimai ar pienligė. Paaiškinsiu, kokios klaidos gali paveikti jūsų intymios zonos sveikatą.


1 klaida. Esate prabangių nėrinių ir sintetinių kelnaičių gerbėja

Na, medvilnės mylėtojos, tai jūsų šlovės valanda! Ginekologai perspėja, kad geriausios kelnaitės jūsų vulvai yra pagamintos iš medvilnės. Norite jų klausyti ar ne – vulva arba makštis apie tai „praneš“. Jeigu jaučiate, kad dėvint nėriniuotas sintetines kelnaites pradėjo nemaloniai trinti ir niežėti genitalijų srityje, vadinasi, ginekologai - teisūs. Medvilnė geriausiai sugeria išskyras ir, be to, puikiai kvėpuoja, todėl labiausiai tinka jūsų vulvai. Šiomis savybėmis pasižymi ir kiti augalinės kilmės pluoštai – bambukas, viskozė, soja, tencelis.

Tačiau jeigu niekaip negalite apsieiti be sintetinių kelnaičių, bent jau rinkitės tokias, kurių klynelis yra medvilninis. O mūsų apatinio trikotažo asortimente rasite medvilnės kelnaites, papuoštas nėriniais, su patentuotu klyneliu, kuris pasiūtas net iš trijų medvilnės sluoksnių, sugeriančių dar daugiau makšties išskyrų (tokios yra visos „EiVi“ kelnaitės).

2 klaida. Po intensyvaus sporto nepasikeisti kelnaičių

Taip taip, kai sportuojate, prakaituoja ne tik jūsų kakta ir krūtys, bet ir vulva, kirkšnys. Ten taip pat yra prakaito liaukų kaip ir, tarkime, pažastyse. Tad nenuostabu, kad po sporto jaučiate drėgmę intymioje zonoje. Todėl nusipraususios, nepamirškite pasikeisti kelnaičių, nes grybelis ir bakterijos dauginasi ten, kur šilta, drėgna ir tamsu. Būūū! Ne aš tai sakau, o ginekologai😉.

3 klaida. Tas pačias kelnaites dėvite dar kitą dieną

Nežinau, kaip jūsų stalčiuje, bet maniškiame - bent 20 kelnaičių (na, aš juk pati kuriu kelnaites, tai žinoma, jų gal turiu ir šiek tiek per daug). Jeigu jūsų garderobe tik dvejos kelnaitės, deja, kas vakarą reikės jas plauti rankomis, kad kitą rytą būtų sausos ir švarios. Jeigu jūs - kaip ir aš - turite jų bent visai savaitei, tai pasisekė, nes galėsite jas išskalbti savaitės pabaigoje.

Svarbiausia - kasdien keiskite kelnaites ir nedėvėkite jų antrą kartą... o todėl, kad ginekologai taip sako. Patinka ar nepatinka jums, bet faktas tas, kad mūsų gimda ir makštis gamina išskyras, kurios ir ištepa kelnaites. Be to, ant jų lieka šlapimo ir išmatų pėdsakų (ypač ant „stringų“). Bakterijos lengvai gali patekti į jūsų makštį ir sukelti uždegimą. Net ir „Eivi“ kelnaites aš patariu dėvėti tik vieną dieną, nors jos ir padengtos sidabro jonų apdaila, kuri apsaugo nuo bakterijų, bet kaip sakoma, švara gėdos nedaro.

Aš naudoju vieną triuką, kai kelnaites tenka dėvėti bent kelias dienas iš eilės ir noriu pasidalinti su jumis - gal pravers. Jeigu keliauju atostogų savaitei ar ilgiau, kad nereikėtų prisikrauti kelnaičių pusę mažo lagamino, įsimetu kelioninį pakelį „Gentle Day“ įklotų. Vietoj to, kad įsidėčiau kelnaičių kiekvienai dienai, naudoju kasdienius įklotus, tad kelnaitės išlieka nesuteptos, todėl galiu jas dėvėti ir kitą dieną.


4 klaida. Ginekologai įspėja nedėvėti „stringų“

Aš pati turiu kelias „EiVi“ „stringų“ poras vasarai – juos dėviu tik po tam tikrais drabužiais, kad sėdmenys atrodytų dailiai (iš dviejų, o ne keturių dalių😅). O ginekologai pataria taip: „jei negalite apsieiti be „stringų“, būtinai keiskite juos kasdien, gerai išplaukite, nemiegokite su jais ir geriau rinkitės dydžiu didesnius bei pagamintus iš medvilnės“. Kodėl? Siaura „stringų“ juostelė jums sėdint ir vaikštant trinasi į išangę, o ten „gyvena“ tokia bakterija E. coli, kuri gali patekti į jūsų makštį ir sukelti uždegimą. O jeigu jus dažnai vargina makšties grybelis (kandidozė) ar kita infekcija, gal „stringai“ ir yra to priežastis, a?

5 klaida. Įsispraudžiate į per mažą dydį

Ar teko girdėti anglišką žargoną „cameltoe“? Lietuviškai būtų kupranugario kanopa. Šiuo žargonu vadinamas vaizdas, kai į vulvą sulenda kelnaitės arba timpos ir matosi lytinių lūpų kontūras.

cameltoe vaizdas
Nuotr. „Cameltoe“ vaizdas

 

Kažkam tai gali atrodyti seksualiai, tačiau vulvai visiškai nenaudinga. Ta siūlė trinasi į vulvą ir gali sukelti ką??? – Už-de-gi-mą. Nekankinkite savo vulvos pasirinkdamos tinkamą kelnaičių dydį. Visada atkreipkite dėmesį į dydžių lentelę, nes kiekvienas gamintojas gali skirtingai žymėti dydžius.

6 klaida. Naudojate kvepiančius skalbimo miltelius

Trumpai pasakyčiau, kad geriausia kelnaites skalbti rankomis ir su ūkiniu muilu, nes jis pagamintas iš natūralių medžiagų, biologiškai suyrantis ir nealergizuojantis. Skalbiant apatinį trikotažą rankomis, geriau išsaugosite spalvą ir prailginsite tarnavimo laiką. Bet aš ir pati skalbiu skalbyklėje su panašios spalvos audiniais - tik tokiu atveju naudoju bekvapį ir ekologišką skalbiklį, ir, žinoma, atsisakau audinių gaiviklio ar minkštiklio. Kaip bebūtų, nors kelnaitės švariai išplautos, tačiau chemijos, kurios buvo milteliuose ar minkštiklyje, lieka ant kelnaičių, ir jeigu esate jautrios ar alergiškos odos savininkė, tiesiog jūsų jautri vulvos oda gali sudirgti, pradėti niežėti. Ar jums to reikia?!

7 klaida. Naktį miegate su tomis pačiomis kelnaitėmis

Nesuprantu kodėl, bet kai kurios moterys ir merginos yra įpratusios miegoti su kelnaitėmis. Kodėl?! Leiskite savo vulvai laisvai kvėpuoti bent naktį – taip taip, jai irgi reikia oro. Palikite kelnaites dienai, o naktį rinkitės laisvą pižamą, šortukus ar naktinius. Na, nebent jums mėnesinės... Tomis dienomis juk nemiegosite be kelnaičių (nors su „Genial“ menstruacine taurele galėtumėte). Kraujavimo dienoms (tiksliau naktims) aš turiu jums vieną super pasiūlymą – „Gentle Day“ menstruacines kelnaites, kurios išgelbėjo ne vieną čiužinį, nes jos ypatingos – su patentuotu 4 sluoksnių klyneliu, kuris sugeria ir nepraleidžia kraujo į išorę. Apsauga nuo pratekėjimų – garantuota!

Jei niekaip negalite ar nenorite miegoti be kelnaičių, pasirūpinkite, kad jos būtų medvilninės ir švarios.

8 klaida. Nusipirkus naujas kelnaites jų neišskalbti

Suprantu, jog kartais nesinori skalbti naujo drabužio. Tačiau jūs nežinote, ar kažkas prieš jus tas kelnaites matavosi ar ne. Be to, galbūt jos mėtėsi kažkur ant grindų (juk pasitaiko, kai drabužiai nukrenta ant grindų parduotuvėse). Taip pat kai kurie trikotažo gaminiai gali būti nudažyti ar apdoroti tam tikromis cheminėmis medžiagomis, kurios gali kažkiek išsiplauti tik po pirmo skalbimo. Ar neteko pajausti tam tikro keisto kvapo įsigijus naują drabužį? Tai ir yra būtent cheminių medžiagų kvapas. O kadangi mūsų vulva yra labai jautri ir niekada negalime nuspėti, kaip ji sureaguos, geriau kelnaites išskalbkite rankomis ar skalbyklėje prieš dėvėdamos pirmą kartą.

Lai mūsų vulvos būna sveikos ir patenkintos🌸

Jums gali būti įdomu:

>> Nedarykite šių klaidų, jei nenorite, kad kiti matytų jūsų kelnaites
Grįžti į Blog'ą