kasdieniai iklotai ar galima naudoti kasdien

Kasdieniai įklotai - ar sveika naudoti kasdien?

Makšties išskyros atsiranda brendimo metu. Menstruacinio ciklo metu jos keičiasi. Po mėnesinių gleivės paprastai būna tirštos, lipnios, balkšvos, ciklo viduryje – vaisingomis dienomis – gausios, skaidrios bei vandeningos, vėliau į ciklo pabaigą sutirštėja ir vėl tampa lipnios. Tik prasidėjus menopauzei makšties gleivių išsiskyrimas pradeda mažėti. Kam reikalingos ir ką parodo makšties gleivės?

Makšties išskyros - apdovanotos gamtos, kad būtume sveikos

Ar žinojote, kad išskyros – puikus rodiklis, kuris parodo, kurioje menstruacinio ciklo fazėje esate ir kokia jūsų makšties sveikata? Motina gamta moteris būtent apdovanojo taip, kad makštis pati išsivalytų. Be to, gleivės sudrėkina makštį ir apsaugo jos sieneles nuo išsausėjimo bei žalingų bakterijų.

Išskyros gali daug „pasakyti“ apie jūsų makšties sveikatą. Tarkime, atsiradus blogam kvapui ar dirginimui, pasikeitus tekstūrai ar spalvai, galima jau suprasti, kad kažkas negerai ir laikas pasikonsultuoti su gydytoju. Makšties gleivės kinta dėl hormoninių pokyčių ciklo metu, todėl jų stebėjimas – puikus būdas sekti savo ciklą ir vaisingumą. Moters vaisingas dienas ir ovuliaciją parodo gausios, skaidrios, vandeningos išskyros, kurios primena kiaušinio baltymo konsistenciją. Šiuo metu moters kūnas pasiruošęs apvaisinimui – išskyros apsaugo spermą nuo rūgščios makšties pH terpės ir padeda spermatozoidams pasiekti kiaušialąstę. Prasidėjus nevaisingoms dienoms, gleivės sutirštėja.

Ką daryti, jei erzina drėgmė

Vienoms moterims būdingos gausesnės išskyros nei kitoms. Nieko nuostabaus, nes mes esame skirtingos bei unikalios. Ką daryti tomis dienomis, kai makšties gleivės yra gausiausios? Tokiu atveju tikrai pagelbės kasdieniai įklotai. Kai kurios moterys labai mėgsta sausumo pojūtį intymioje zonoje ir naudoja kasdienius įklotus kasdien. Socialiniuose tinkluose atlikome moterų apklausą. Iš 475 atsakiusiųjų net 65 proc. kasdien naudoja įklotus. 4 proc. moterų pažymėjo, jog dienos eigoje visai nekeičia įklotų, 37 proc. keičia 1-2 kartus dienoje, 35 proc. - 3-4 kartus dienoje ir 24 proc. - 5 ir daugiau kartų. Tačiau ar sveika kasdien naudoti įklotus?

Anot gydytojų, kai kurie įklotai gali dirginti jautrią vulvos – išorinių moteriškų lytinių organų – odą. Tokia savybe dažniausiai pasižymi prikvėpinti įklotai. Įsivaizduokite – visą dieną jie liečiasi prie jautrios odos, kur pakankamai drėgna ir dar išsiskiria sintetiniai kvapai. Tad nieko keisto, jei intymioje vietoje atsiranda bėrimas, oda parausta ir pradeda niežėti. Jei jūs pakankamai dažnai vargina makšties grybelinės ar kitos infekcijos, šlapimo takų uždegimai, atkreipkite dėmesį į naudojamus įklotus ar paketus.

Naudokite saikingai

Galbūt ši informacija šiek tiek išgąsdino, tačiau nesijaudinkite – kasdieniai įklotai gali sukelti nepageidaujamų reakcijų, jei naudojami per dažnai ir ilgesnį laiko tarpą. Labai svarbu pasikeisti įklotą atsiradus drėgmės pojūčiui. Suprantama, kad kiekviena skirtingai jaučia drėgmę, tačiau pagrindinė taisyklė – nebūti visą dieną su tuo pačiu įklotu. Įklotą keiskite pagal poreikį, kai pajuntate, jog jis sudrėko. Ypač naktį leiskite savo jautriai intymiai zonai pakvėpuoti ir nenaudokite kasdienių įklotų.

Kasdieniai įklotai – tikri gelbėtojai, kai laukiame menstruacijų - padeda išvengti kraujo pratekėjimo „avarijų“, arba menstruacijų pabaigoje, kai kraujavimo beveik nebėra. Tačiau kaip išsirinkti tinkamus įklotus?

Kokiomis savybėmis turi pasižymėti kasdieniai įklotai?

Labai svarbu, kad kasdieniai įklotai būtų bekvapiai, hipoalerginiai, laidūs orui ir pagaminti iš natūralių medžiagų – medvilnės, viskozės ar bambuko pluošto. Gentle Day rūpinasi moterų sveikata, todėl mūsų gaminami higieniniai įklotai yra ne tik ekologiški (nechloruoti ir be jokių kenksmingų chemikalų), bet dar turi ir gelsvą FAR-IR anijonų juostelę. Tai vieninteliai įklotai, kuriems suteiktas išradimo patentas.

Kuo ypatinga anijonų juostelė? Joje yra gamtoje randamo mineralo turmalino, kuris apsaugo nuo blogą kvapą sukeliančių bakterijų, todėl ilgiau jausitės švaresnė ir sausesnė. Be to, Gentle Day įklotai yra ypatingai švelnūs, viršutinis sluoksnis pagamintas iš medvilnės su viskoze tam, kad galėtų daugiau sugerti, be to, jie ploni ir iš tiesų laidūs orui, todėl oda nešunta. Orui laidus apatinis plastiko sluoksnis yra su mikro poromis, nes jo gamyboje panaudota net 50 proc. kalcio karbonato, dėl ko plastikas tampa ne tik porėtas, bet dar ir draugiškas gamtai. Tad jei mėgstate naudoti kasdienius įklotus pakankamai dažnai, rinkitės geriausius jūsų makšties sveikatai.

Švelniausi linkėjimai!

Grįžti į Blog'ą