6 pasirinkimai tvarioms menstruacijoms

6 pasirinkimai tvarioms menstruacijoms

Paskutiniu metu tvarumas tampa vis svarbesne tema visose mūsų gyvenimo srityse. Viena iš sričių, kurioje kiekviena mūsų galime padaryti didelę įtaką - menstruacijos. Pasirinkdamos tvarias priemones - menstruacines taureles, menstruacines kelnaites ir kitus ekologiškus produktus - galime sumažinti atliekų kiekį, anglies dvideginio pėdsaką ir prisidėti prie sveikesnės planetos kūrimo.

Šiame straipsnyje apžvelgsime tvarių mėnesinių priemones, aptarsime menstruacinių taurelių privalumus, menstruacinių kelnaičių patogumą ir pasidalinsime įžvalgomis, kurios padės sąmoningai pasirinkti tai, kas naudinga tiek jūsų kūnui, tiek aplinkai.

Atminkite, kad tvarios menstruacijos - tai ne tik produktai, kuriuos renkamės naudoti, bet ir mąstysena bei įsipareigojimas kurti sveikesnę planetą. Pasinaudokite savo galia rinktis atsakingai ir tapkite judėjimo dalimi už aplinkai draugiškesnę ateitį.

 

1. Menstruacinės taurelės arba daugkartiniai menstruaciniai diskai - revoliucija mėnesinių higienoje

Menstruacinės taurelės iš esmės pakeitė mūsų požiūrį į mėnesines. Iš medicininio termoplastinio elastomero (TPE) arba silikono pagamintos daugkartinio naudojimo taurelės - patogi ir ekologiška alternatyva, lyginant su vienkartinėmis priemonėmis. Tinkamai prižiūrint, viena menstruacinė taurelė gali tarnauti kelerius metus, todėl gerokai sumažėja išmetamų panaudotų tamponų ar įklotų kiekis. Naudodamos menstruacines taureles ne tik prisidėsite prie tvaresnės ateities, bet ir pajusite, kaip patogu ir ekonomiška jas naudoti.

2. Menstruacinės kelnaitės: patogios, apsaugo nuo pratekėjimų ir tausoja aplinką

Vis labiau populiarėjantis inovatyvus sprendimas - menstruacinės kelnaitės. Jose yra įsiūti sugeriamieji sluoksniai, todėl nebereikia naudoti vienkartinių įklotų ar tamponų. Menstruacinės kelnaitės - ne tik patogios ir nepraleidžiančios skysčių, bet ir draugiškos aplinkai. Naudodamos menstruacines kelnaites, sumažinsite išmetamų vienkartinių priemonių mėnesinėms kiekį ir kartu džiaugsitės jų teikiama laisve ir patogumu.

3. Tvarios medžiagos mėnesinių higienos priemonėse 

Kalbant apie tvarumą ir vienkartines higienos priemones mėnesinėms (tamponus, paketus ar kasdienius įklotus), svarbu atsižvelgti į medžiagas, iš kurių gaminami šie produktai. Ieškokite produktų, pagamintų iš ekologiškų ir biologiškai skaidžių medžiagų, pavyzdžiui, medvilnės ar bambuko pluošto. Šios medžiagos ilgainiui natūraliai suyra, todėl sumažėja jų poveikis aplinkai. Naudojamos priemones, pagamintas iš tvarių medžiagų, jūs palaikote prekių ženklus, kurių prioritetas - aplinką tausojantis gamybos procesas.

4. Pirkimas didesniais kiekiais - paprastas žingsnis pakavimo atliekų mažinime

Dažnai pamirštamas tvarių menstruacijų aspektas - tai pakavimo atliekos. Praktiškas ir labai paprastas sprendimas šiai problemai spręsti yra pirkimas didesniais kiekiais. Pirkdamos vienkartinius paketus, kasdienius įklotus, tamponus, drėgnas servetėles didesniais kiekiais, sumažiname pakuočių, reikalingų siuntimui, kiekį. Tai ne tik padeda sumažinti atliekų kiekį, bet ir leidžia vartotojui sutaupyti.

Galima pasirūpinti mėnesinių priemonėmis ilgesniam laikui ir pasinaudoti nemokamo pristatymo paslauga nuo didesnės užsakymo sumos. Vadinasi, sutaupote, nes nemokate už pristatymą, gaunate nuolaidą pirkdamos daugiau (turime specialių pasiūlymą). Be to, užsakymas pristatomas vienu vežimu - mažesnis poveikis aplinkai dėl išmetamų dujų kiekio ir pakavimo atliekų.

5. Priemonės menstruacijoms be plastiko 

Norint dar labiau sumažinti plastiko atliekų kiekį, labai svarbu žinoti apie  priemones menstruacijoms, kuriose nėra plastiko. Puikus būdas sumažinti poveikį aplinkai - skatinti naudoti tamponus be aplikatoriaus arba menstruacinę taurelę. Tamponai be aplikatoriaus yra tvaresnis ir praktiškesnis pasirinkimas, nes išmetama mažiau atliekų nei naudojant tamponus su plastikiniu aplikatoriumi. O menstruacinės taurelės, pagamintos iš TPE arba silikono, neturi jokio plastiko, todėl yra ekologiška alternatyva mėnesinėms.

„Gentle Day“ tamponai yra visiškai be plastiko - jie suvynioti į popierių, o apsauginis tinklelis ir vidinė dalis pagaminti iš 100 % ekologiškos medvilnės. Tamponų popierinė dėžutė yra visiškai perdirbama, nes  nenaudojame jokių laminatų popierinėje pakuotėje.

 

6. Tvarių prekių ženklų palaikymas

Renkantis produktus menstruacijoms labai svarbu palaikyti prekių ženklus, kurie pirmenybę teikia tvarumui. Ieškokite prekių ženklų, kurių gaminių pakuotės be plastiko, kurie naudoja ekologiškas ir biologiškai skaidžias medžiagas ir renkasi aplinką tausojančią gamybą. Toks jūsų pasirinkimas kartu didina tvarių produktų paklausą ir prisideda prie aplinkai draugiškesnės pramonės augimo.

Siekiant tvaresnės ateities, galime daryti teigiamą poveikį savo menstruacinių produktų pasirinkimais. Naudodamos menstruacines taureles, menstruacines kelnaites ir kitus ekologiškus produktus, sumažinsime atliekų kiekį, anglies dvideginio pėdsaką ir palaikysime prekių ženklus, kurie teikia pirmenybę tvarumui. Rinkimės tvarias medžiagas, pirkime didesniais kiekiais, kad sumažintume pakuočių atliekas, ir atsakingai naudokime tai, kas naudinga ir mūsų kūnui, ir Žemei. Kartu galime nutiesti kelią ekologiškesnėms ir aplinką tausojančioms menstruacijoms.

Grįžti į Blog'ą