Visa tiesa apie menstruacines kelnaites

Visa tiesa apie menstruacines kelnaites

Apie menstruacines kelnaites sužinojau 2015 metais, kai „Genial Day“ higieninius įklotus ruošėmės pristatyti JAV rinkai. Pasiskaičiau, kad jas dėvint nebereikia jokių kitų apsaugos priemonių – pakankamai ekologiškas būdas. Genama savo profesinio smalsumo (kaip higienos produktų kūrėja), įsigijau „Thinx“ – vieno populiariausių prekės ženklo JAV - kelnaites.

Na ir... NEPATIKO. Kadangi mano menstruacijos pakankamai gausios, vienų kelnaičių man neužteko. Jau po kelių valandų, turėjau lėkti namo ir pasikeisti į paketą, nes kelnaitės visos permirko iš vidaus. Niekur neprabėgo, bet nedaug trūko. Supratau, kad dėvint tokias kelnaites be apsaugos, jas reiktų pasikeisti dienos bėgyje - o tai kartais tam tikrom aplinkybėm labai nepatogu ir net sunkiai įgyvendinama. 

Todėl idėja kurti menstruacines kelnaites buvo palaidota, nes tai neatitiko mūsų misijos - padėti prisijaukinti menstruacijas.

Ilgainiui žinia apie menstruacines kelnaites pasiekė ir Lietuvą. Nusprendžiau kelnaitėms duoti dar vieną šansą, tad įsigijau Knix bei Modibodi kelnaites, kad išbandyčiau - gal kažkas bus kitaip. Bet ne, drėgmės  jausmas, tarsi sauskelnės storas klynas, prakaituojantys sėdmenys,  o ir nelabai patogios – įsiręžia į kirkšnis, sėdmenis.

Viena po kitos mūsų klientės pradėjo klausinėti: „Kada ir jūs turėsite tokias menstruacines kelnaites?“. Galiausiai mane įtikino nemalonus įvykis, kai po vienos nakties draugų kemperyje, teko paslapčiomis plauti kruviną paklodę.  Pradėjau galvoti, kaip galėčiau patobulinti menstruacines kelnaites, kad jas galima mūtų dėvėti tiek vienas, tiek ir su paketu, apsisaugant nuo pratekėjimų.

Kuriamoms kelnaitėms išsikėliau kelis tikslus:

  1. Turi būti labai patogios, neveržti ir niekur neįsirėžti;
  2. Stabiliai laikytis ant liemens;
  3. Sugerti ir apsaugoti nuo pratekėjimų;
  4. Būti pagamintos iš aukštos kokybės, natūralių medžiagų;
  5. Fabrikas turi atitikti mūsų keliamus kokybės ir etikos reikalavimus.

Kelnaitėms pasirinkau austrišką TENCEL™ modalą, kuris ne tik tvariai gaminamas, tačiau pasižymi ir itin geru tamprumu, švelnumu ir plonumu. Jis labai gerai kvėpuoja, o kadangi kelnaitės siuvamos iš kelių sluoksnių, tai yra labai svarbu.

Sugeriamumui pasirinkau 100 proc. medvilnę, kuri taip pat apsaugo nuo kvapo, o nuo drėgmės apsaugoti pasirinkau medvilnę, dengtą termoplastiniu poliuretanu, kuris yra laidus orui ir Oeko-Tex® sertifikuotas.  

Klynelyje nusprendžiau pritaikyti mūsų patentuoto dvigubo klynelio funkcionalumą. Jo paskirtis yra dvejopa. Viena, tai nešiojant negausių menstruacijų metu be jokios kitos apsaugos jis gali sugerti, o, antra, naudojant kartu su paketu - galima paslėpti paketo sparnelius, įklijuojant juos į kišenėles, kad jų nesimatytų iš išorės, neistrintų į odą ir būtų apsaugota nuo pratekėjimų. 

Menstruacines kelnaites gentle day

Prireikė bent 6 mėnesių ir 7 pavyzdžių bei tobulinimų, kol pavyko ypatingas menstruacines kelnaites.

Kaip rekomenduoju dėvėti šias menstruacines kelnaites?

Moterys, kurių menstruacijos nėra gausios, kurioms paprastai pakanka vieno ar kelių paketų arba trijų - keturių tamponų, gali nešioti šias kelnaites ir be jokios apsaugos. Tačiau turėkite bent vienas dar tokias kelnaites su savimi, kad galėtumėte pasikeisti. Jas patogu nešiotis specialiai suteptoms ir švarioms kelnaitėms skirtoje kosmetinėje. Gausiomis dienomis jas galite dėvėti kaip apsaugą nuo pratekėjimo kartu su taurele ar paketu

Kaip prižiūrėti menstruacines kelnaites?

Visų pirma, nusipirkusios kelnaites jas išplaukite drungnu vandeniu su muilu arba skalbyklėje. Tą rekomenduoju daryti kiekvieną kartą, kai įsigyjate naują apatinį trikotažą.

Jei kelnaitės išteptos krauju, tai pirmiausiai pamirkyte ir išskalaukite - būtinai šaltame vandenyje, vėliau skalbkite rankomis - geriausiai ūkišku muilu, arba skalbyklėje.

Jei plaunate rankomis, kelnaites galite gręžti, bet nepersistenkite, kad nesutrūkinėtų poliuretano sluoksnis.

Skalbiant rankomis nuo trynimo gali šiek tiek pasiburbuliuoti audinys, todėl norėdamos to išvengti, galite kelnaites skalbti skalbyklėje ne aukštesnėje nei 30 laipsnių temperatūroje. Džiovyklėje geriau nedžiovinkite, jei norite, kad menstruacinės kelnaitės ilgiau tarnautų. Taip pat nedžiaukite jų ant karšto radiatoriaus, kad išvengtumėte spalvos pakeitimo.

Praktiškas patarimas, jei kelnaites dėvėsite kartu su paketu

Atkreipkite dėmesį, jog klynelis yra su kišenėmis, tad paketo sparnelius klijuokite tarp medžiagos sluoksnių, taip sumažės šoninių pratekėjimų rizika. 

Prisijaukinkite menstruacijas su „Gentle Day“... ir nuo šiol nebus jokių raudonų dėmių ant kelnių, čiužinio ar kėdžių 😉

Grįžti į Blog'ą