anijonu juostele ir pilvo skausmas gentleday.lt

Dismenorėja arba pilvo skausmas: ar gali įklotai su anijonų juostele jį sumažinti?

Iš tiesų, esame gavę ne vieną moterų atsiliepimą, kad naudojant GENTLE DAY®  įklotus joms sumažėja menstruaciniai pilvo skausmai. Tačiau teigti, jog mūsų įklotai gali malšinti skausmą, mes negalime, nes nesame atlikę tyrimų, kurie galėtų tai patvirtinti ar paneigti. Tikimybė, jog kai kurioms moterims mūsų įklotai gali sumažinti menstruacijų diskomfortą ir skausmą, yra. Ir štai kodėl...

Kaip gimė įklotai su FAR-IR Anion juostele?

Štai čia į pagalbą ateina gamta ir mokslas. GENTLE DAY® gelsva anijonų juostelė - tai revoliucinis išradimas sveikatinimo tekstilėje. Skleisdama tolimuosius infraraudonuosius (IR) spindulius ir anijonus, ši tekstilė gali suteikti apsaugą nuo bakterijų, kvapo, diskomforto menstruacijų metu.

Šios technologijos yra atkeliavę iš Kinijos ir Japonijos, todėl šiose šalyse produktai su tolimaisiais IR spinduliais ir anijonais yra labai populiarūs, nes manoma, kad jie gerina gyvenimo kokybę ir sveikatą.

2003 metais FAR-IR Anion juostelę sukūrė ir patentavo Kinijos tekstilės universiteto profesorius Dai Chengqu. Beveik visą savo gyvenimą šis mokslininkas skyrė tyrimams apie anijonų technologijas (daugiausiai Japonijoje) bei parašė apie tai knygą (deja, kinų kalba).

Gera profesoriaus bičiulė, kuri vadovauja fabrikui ir GENTLE DAY® įklotų gamybai, sukūrė technologijas, kaip šią tekstilę integruoti į įklotus. 2005 m. įklotai su FAR-IR Anion juostele gavo išradimo patentą. Kiek mums yra žinoma, tai buvo pirmieji pasaulyje įklotai su anijonų juostele. Pagal šį patentą ir gaminami GENTLE DAY® įklotai. 2017 metais mūsų įmonė šį išradimą patentavo ir Lietuvoje.

Natūralūs mineralai tekstilėje

Funkcinė arba sveikatą gerinanti tekstilė - tai tokia tekstilės rūšis, kuri gali skleisti tolimuosius infraraudonuosius spindulius, generuoti magnetinį lauką, atlikti antibakterinę funkciją, apsaugoti nuo ultravioletinių spindulių ir pan., padėdama subalansuoti ir pagerinti kūno funkcijas, pasiekti naudos sveikatai nesukeldama šalutinio poveikio. Tokios tekstilės gamyboje gali būti naudojami įvairūs mineralai, kurie pasižymi skirtingomis funkcijomis.

GENTLE DAY® juostelėje naudojamas brangakmenių grupei priskiriamas mineralas - turmalinas. Jis pasižymi išskirtinėmis savybėmis. Veikiamas išorinės jėgos, drėgmės ar temperatūrų skirtumo, turmalinas geba spinduliuoti naudingus žmogaus organizmui tolimuosius IR spindulius, negatyvius jonus (anijonus), sudaryti elektromagnetinį lauką ir skleisti retus mikroelementus.

 

Turmalinas naudojamas oro, vandens ir toksiškų atliekų valymui, kenksmingų bakterijų slopinimui. Tolimųjų IR spindulių pagalba yra gydomi nesudėtingi odos pažeidimai, menstruaciniai skausmai, neurodermitas, infekcinės egzemos, pooperacinės infekcijos, plaučių ir tulžies pūslės uždegimas, neurastenija, dubens uždegimas, nušalimai.

Kaip veikia tolimieji infraraudonieji spinduliai?

Tolimieji IR spinduliai - tai šiluma. Visi šilti kūnai skleidžia šiuos spindulius. Tai nėra kenksmingi infraraudonieji spinduliai, kuriuos skleidžia Saulė. Tačiau Saulės įkaitintas akmuo, žemė ar organizmas skleidžia saugius tolimuosius IR spindulius – šilumą.

Mūsų kūnai taip pat skleidžia šiuos spindulius. Tad kai mūsų kūnas skleidžia šią šilumą, tolimuosius IR spindulius generuojanti tekstilė ją gali absorbuoti ir rezonuoti atgal į organizmą, taip pagerindama kraujo mikrocirkuliaciją.

Jei teko būti infraraudonųjų spindulių saunoje, tai tikriausia žinote, kad tai yra nekenksminga šiluma, ji skverbiasi gilyn į kūną ir kelia kūno temperatūrą. Taip stiprinamas imunitetas, malšinami raumenų skausmai, sumažėja skausmas, skatinamas raumenų gijimas, pagreitėja kraujotaka, todėl greičiau pasišalina toksinai ir kitos nereikalingos atliekos iš organizmo.

Yra atlikta tyrimų, kuriais nustatyta, jog pirštinės su tolimaisiais IR gydo reumatą; antklodės su diskais pagerina miego kokybę; diskai, dedami ant krūtinės, pagerina moterų pieno laktaciją; diržas su tolimaisiais IR spinduliais ir sericito mineralu naudojamas menstruacijų skausmui malšinti ir t.t.

Anijonų savybės

Naudojant turmaliną, tekstilė gali skleisti neigiamus oro jonus arba anijonus. Įvairių tyrimų metu buvo tiriamas ir neigiamų oro jonų (anijonų) poveikis žmonių savijautai bei sveikatai.

Dideli kiekiai negatyvių jonų yra aptinkami miškuose ir prie krioklių. Yra nustatyta, kad neigiami oro jonai pagerina savijautą ir darbo efektyvumą, sumažina stresą. Europoje ir Rusijoje negatyvių jonų terapija buvo taikoma gydant nudegimus, kvėpavimo takų infekcijas, įvairius uždegimus. Mokslininkai nustatė, kad ore, kur yra labai mažas negatyvių jonų kiekis, žmonės jaučiasi pavargę, suirzę, nekantrūs.

2010 m. „Scientific Research“ publikuotame straipsnyje „ Negatyvių jonų pluošto ir tekstilės funkcija ir sveikatos apsauga“ teigiama, jog  tekstilė su negatyviais jonais gali skleisti tam tikrą kiekį anijonų, o tai pagerina oro kokybę aplinkui žmogų, tiesiogiai veikia žmogau sveikatą, ilgaamžiškumą ir ekologiją. Nešiojant tekstilę su anijonais - dar vadinamais „ilgaamžiškumo eliksyru“ arba „oro vitaminais“ - pagerėja miegas, imunitetas, mažinamas kraujo spaudimas ir t.t.

Atsiranda vis daugiau šios tekstilės gaminių. Pritaikant anijonų technologiją gaminami:

  • apatiniai drabužiai, patalynė, rankšluosčiai;
  • interjero dekoravimo detalės: užuolaidos, sofų užtiesalai, pagalvės ir t.t.;
  • medicininiai neaustiniai pluoštai: operaciniai rūbai, medicinos darbuotojų chalatai, lovų uždangalai ir t.t.;
  • vandens ir oro filtrai bei kitos medžiagos.

Aukščiausios kokybės GENTLE DAY® įklotai su FAR-IR Anion juostele yra hipoalerginiai - pasižymi mažesniu odos jautrinimo potencialu, nes sudėtyje nėra kvapų, dažiklių ir agresyvių cheminių medžiagų.

Atlikto dermatologinio tyrimo metu, nei vienai iš moterų nepasireiškė joks odos sudirgimas. Įklotams atlikti citotoksikologiniai tyrimai ir suteiktas sertifikatas Made for Health®.

Jie atitinka ekologinius standartus ir sertifikuoti Oeko-Tex® 100. Nei vieni tyrimai nebuvo daromi su gyvūnais, sertifikuoti VEGAN.

Įklotai ir paketai yra laidūs orui bei sugeria kelis kartus daugiau nei įprasti paketai.

Atlikti testai rodo, kad GENTLE DAY® įklotuose esanti anijonų juostelė geba 85% sumažinti amoniako kvapą ir  sunaikina 99,9% staphylococcus aureus bakterijų. Tyrimais nustatyta, jog GENTLE DAY® esanti FAR-IR ANION juostelė generuoja 6000 anijonų viename cm3.

Šaltiniai:

https://science.nasa.gov/ems/07_infraredwaves

Liang J, Zhu D, Meng J, Wang L, Li F, Liu Z, Ding Y, Liu L, Liang G. (2008) “Performance and application of far infrared rays emitted from rare earth mineral composite materials” J Nanosci Nanotechnol.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3699878/#R10

Shu-Ye Jiang, Ali Ma, Srinivasan Ramachandran (2018) “Negative Air Ions and Their Effects on Human Health and Air Quality Improvement” Temasek Life Sciences Laboratory, 1 Research Link, National University of Singapore, Singapore https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6213340/

Lingling Wang, Yabin Li (2010) “The Function and Health Care of Negative Ion Fibers and Textiles” Tianjin Polytechnic University, Tianjin City, China

Grįžti į Blog'ą