berniukui apie menesines

Ką berniukai turi žinoti apie menstruacijas

Kai sukūriau „Gentle Day“ įklotus, mano sūnui buvo 11 metų. Nepamenu, ar iki to laiko man buvo pasitaikiusi proga jam paaiškinti, kas yra menstruacijos, bet kai verslo pradžioje į namus pradėjo „plaukti“ įklotų pavyzdžiai, o aš ant virtuvinio stalo juos testuodavau, to buvo neįmanoma nepastebėti, tad žinoma sūnui kilo klausimų, kas tai ir ką aš čia darau.

Nuo tos dienos jokių nepatogių temų apie mėnesines kalbant su sūnumi nebuvo. Jis vienas pirmųjų vaikinų Lietuvoje sužinojęs apie menstruacinę taurelę ir apie menstruacines kelnaites - dabar gali neraudonuodamas patarti net savo draugei.

Mes, mamos, būtinai turime edukuoti ne tik savo dukreles, bet ir berniukus nuo mažens: paaiškinti, kas tos priemonės, padėtos spintelėje, kam jos naudojamos, kad mamai kas mėnesį teka kraujas iš makšties, kad gali bet kada išsitepti drabužiai krauju, kad mamai tuo metu gali skaudėti pilvą, ir kad mamą šiuo metu reikėtų labiau palepinti.

 

Kada berniukui paaiškinti, kas yra mėnesinės? Kuo anksčiau, tuo geriau, kai jau gali suprasti. Jeigu jūs nuo savo sūnaus neslėpsite įklotų ar tamponų, ar menstruacinės taurelės, arba apsipirkdama parduotuvėje paaiškinsite jam, ką ir kodėl perkate, tai įvyks labai natūraliai ir nesijausite nepatogiai nei jūs, nei jūsų sūnus.

Kaip kalbėti su berniuku apie mėnesines, ką jam paaiškinti, ką rekomenduoja psichologai skaitykite:

Kada ir kaip kalbėti apie menstruacijas su berniukais?
Grįžti į Blog'ą