Mergaites dalinasi paketais Gentle Day

Mėnesinės mokykloje: patarimai mamoms, kaip padėti dukrai išvengti pratekėjimų

Esame girdėję ne vieną nemalonią patirtį apie mėnesinių pratekėjimus mokykloje. Net būdamos jau suaugusios moterys prisipažįsta, kad joms tai buvo psichologinė trauma. Todėl mes, mamos iš GENTLE DAY, norime pasidalinti su jumis mūsų pastebėjimais ir patarimais, kurie padės jūsų dukroms išvengti mėnesinių pratekėjimų naudojant novatoriškus ir inovatyvius produktus menstruacijoms.

Kaip žinoti kelintoje klasėje mergaitei prasidės menstruacijos?

Iš mūsų surinktų pirmųjų menstruacijų istorijų @prisijaukinkmenstruacijas profilyje girdime, kad menstruacijos mergaites aplanko netikėtai ir dažniausiai ne laiku ir ne vietoje. Todėl labai svarbu tam būti pasiruošus iš anksto nuo tam tikro amžiaus. Tad kaip žinoti, kada jūsų dukrai prasidės pirmosios menstruacijos:

  1. Menstruacijos mergaitei gali prasidėti jau 9-10 metų. Štai ir vienos mūsų kolegės dukrai menstruacijos prasidėjo 11 metų, o jos klasiokei - dar dešimties metų, 4-oje klasėje.
  2. Prisiminkite, kada prasidėjo menstruacijos jums ir gali visko būti, kad jūsų dukrą sulauks panašaus amžiaus.
  3. Praėjus keletui metų po pirmųjų brendimo ženklų. Kokie jie? Pradeda dygti krūtys, augti plaukeliai pažastyse ir ant gaktos, atsiranda makšties išskyrų, kūno formos keičiasi.
  4. Pastebėjus priešmenstruacinio sindromo (PMS) ar priešmenstruacinio disforinio sutrikimo simptomus, kurie gali pasireikšti prieš 1-2 savaites iki menstruacijų (spuogai, apatinės pilvo dalies, nugaros maudimas, nuovargis, pilvo pūtimas, viduriavimas, krūtų jautrumas, padidėjęs dirglumas, potraukis tam tikram maistui (pvz.,  saldumynams).

Daugiau apie pirmas menstruacijas, kada ir kaip įvyksta, kaip kalbėtis, rasite šiame Delfi straipsnyje, kur į klausimus atsako Vilmantė Markevičienė - „Gentle Day“ įkūrėja.

Pirmoji pagalba prasidėjus menstruacijoms mokykloje, būrelyje ar ekskursijoje

Prasidėjusios menstruacijos pirmus kelis metus gali būti nereguliarios. Kelis mėnesius gali dingti arba netikėtai prasidėti nepraėjus nei kelioms savaitėms nuo paskutinių mėnesinių. Todėl svarbu, kad mergaitė visada su savimi - piniginėje ar specialiame dėkliuke nešiotųsi bent po vieną paketą, arba pati pridėkite jai įklotų į visas kuprines ir rankines, kurias ji nešioja.

Mūsų e-parduotuvėje galite įsigyti ir šių praktiškų įklotų rinkinukų. Nupirkite keletą jų ir įsimeskite ne tik į savo rankinę, bet duokite ir dukrai. Mes šiuos rinkinukus juokaudamos vadiname „pirmos pagalbos menstruacijų rinkinuku“, nes jis visada po ranka. Be to, jį galima panaudoti ir įsipjovus ar nusibrozdinus

Visada pravers ir drėgnos servetėlės, nes ne visada gali būti šalia vandens nusiplauti krauju suteptą odą aplink vulvą ar rankas.

Nepirkite bet kokių servetėlių, nes ne visos tinka intymiai higienai. Kvapai, eteriniai aliejai, SLS ar SLES, parabenai gali dirginti odą. Be to, nusivalius odą tokiomis servetėlėmis ją reikia nuplauti vandeniu (nors dažnai tai nėra parašyta ant pakuotės). Net ir gerai žinomų prekės ženklų kūdikiams skirtos servetėlės sukelia odos sudirgimus, nes oda nenuprausiama jas panaudojus.

Ekologiškos 100 proc. bambuko GENTLE DAY servetėlės yra saugios ne tik mergaitėms ir moterims, bet ir kūdikiams. Mergaitė gali drąsiai naudoti jas tiek rankoms, veidui, tiek ir intymiai zonai nusivalyti. Taip pat nedidelė jų pakuotė telpa net į mažiausią rankinę. Servetėlės nepalieka lipnumo jausmo. Jų sudėtyje net 98 proc. RO (raw osmosis) vandens, kuris puikiai tirpdo nešvarumus ir palieka odą švarią, o alijošius ir glicerinas ją sudrėkina.

Tad štai mūsų sąrašas, kurį rekomenduojame, kaip pirmąją pagalbą menstruacijoms:

  1. Paketo ir įkloto rinkinukas
  2. Drobinis dėkliukas higienos priemonėms ( į jį įdėkite keletą higieninių paketų)
  3. Drėgnos servetėlės

O jeigu norite dukrą supažindinti su visomis higienos priemonėmis, paaiškinti, kas yra menstruacijos, GENTLE DAY rinkiniai pirmoms menstruacijoms jums tikrai padės. Kartu, pirkdamos tokį rinkinį, jūs prisidėsite prie socialinės akcijos „Mergaitė Mergaitei“.

Kaip išvengti pratekėjimų mėnesinių metu?

Jei mus sekate socialiniuose tinkluose ar prenumuorejate naujienlaiškius, greičiausiai žinote, kad pristatėme naują menstruacinių kelnaičių modelį paauglėms. Panašu, kad menstruacinės kelnaitės šiuo metu populiariausia GENTLE DAY prekė. Paskaitykite po menstruacinėmis kelnaitėmis esančius klienčių atsiliepimus, jie padės apsispręsti ir išrinkti ne tik dukrai, bet ir sau tinkamą modelį.

Kas yra menstruacinės kelnaitės?

Menstruacinės kelnaitės sukurtos tam, kad išvengtumėte pratekėjimų arba jomis pakeistumėte bet kokią kitą higienos priemonę menstruacijoms - galima nešioti su papildomomis priemonėmis arba be jų.

Patentuotos ir novatoriškos GENTLE DAY menstruacinės kelnaitės iš kitų išssikiria klynelio dizainu, kuris paslepia paketo sparnelius. Kadangi mums svarbus tvarumas, visos mūsų kelnaitės siuvamos tik iš natūralių medžiagų ir yra ekologiškai sertifikuotos. 

Paauglių modelis turi ilgiausią apsaugą (drėgmės nepraleidžiantį sluoksnį) tiek priekyje, tiek nugaroje, o klynelis yra pakankamai platus, kad nepraleistų pratekėjimo į šonus. Šias kelnaites galima užtikrintai nešioti ir be higienos priemonių (įklotų, tamponų ar taurelės), kad apsaugotų nuo pratekėjimo staiga prasidėjus mėnesinėms. Būtinai parodykite mergaitei, kaip įsiklijuoti paketą ir paslėpti jo sparnelius į kišenėles, esančias klynelyje - ši kelnaičių funkcija pravers gausesnio kraujavimo dienomis. Jos stabilizuos paketą, sugers pratekėjimus. Šių kelnaičių dydžių yra nuo XXS iki XL alyvinės spalvos ir nuo XS iki L juodos spalvos.

Ką daryti, kad oda menstruacijų metu nesudirgtų?

Geriausias produktas prasidėjus menstruacijoms - higieniniai paketai, nors tai ir nėra itin tvarus produktas, tačiau mergaitei juos naudoti paprasčiausia, kol ji prisijaukins savo menstruacijas. Paketų nereikia plauti, juos lengva naudoti mokykloje, būrelyje ar ekskursijoje. Naudodama paketus, kurie paprastai būna baltos spalvos, mergaitė matys kraujo spalvą, kaip ji keičiasi menstruacijų eigoje - tai prisidės prie ciklo pažinimo.

Nepamirškite su savo mergaite aptarti ir higienos rutinos menstruacijų dienomis. 

Paaiškinkite, kad paketą reikia keisti, kas 4-6  val. arba dažniau, jeigu reikia. Kad naktį miegas būtų ramus, reikėtų naudoti naktinį - didesnį paketą, jo naktį keisti nebūtina, jeigu nėra poreikio, o menstruacinės kelnaitės apsaugos čiužinį nuo kraujo pratekėjimo.  

Paketai, kurių pilnos parduotuvių lentynos, dažnai yra pagaminti iš sintetinių medžiagų, kurios dar būna padengtos tam tikromis kvapiomis medžiagomis arba losjonais. Deja, ant tokių paketų pakuočių nerasite sudėties. Venkite tiek sau, tiek ir savo dukroms tokių paketų, nes naudojant tokius ne tik kad oda nekvėpuoja, atsiranda nemalonus kvapas, bet jie dar gali sualergizuoti arba tiesiog dirginti odą. Tikriausiai ir jūs pati ne kartą tai pajutote.

Inovatyvūs GENTLE DAY paketai buvo sukurti tam, kad padėtų išvengti odos sudirgimų bei diskomforto menstruacijų metu. Gelsva FAR-IR anijonų juostelė įklotuose ir paketuose blokuoja blogą kvapą ir bakterijas, kurios gali sudirginti odą ir sukelti infekcijas. Be to GENTLE DAY® įklotai ir paketai turi neutralų pH, kas taip pat labai svarbu gerai odos savijautai. Paketų pagrindas yra itin laidus orui, todėl oda nešunta, o greitai sugeriantis ir hidrofobiškas paviršius su skylutėmis padeda odai išlikti sausai. Tai yra bene daugiausia sugeriantys paketai, kuriuos teko išbandyti Lietuvoje ar net JAV. Tad su tokiu paketu mergaitė galės ne tik ilgiau išbūti nekeitusi jo, bet ir saugiau bei geriau jausis - tereikia išsirinkti tinkamo dydžio priklausomai nuo kraujavimo gausumo. Jeigu paketą nešiosite kartu su menstruacinėmis kelnaitėmis, tai gali visiškai apsaugoti nuo pratekėjimų.

Kaip išsirinkti paketų dydį:

GENTLE DAY paketai suskirstyti dydžiais - mažiausias dydis 3, didžiausias - 6. Tam, kad jūs ir jūsų dukra jaustumėtės patogiai, turėkite kelių dydžių paketų ir naudokite pagal mėnesinių gausumą:

  • pirmą ir paskutinėmis mėnesinių dienomis arba kai kraujavimas visai negausus, rinkitės dydį 3,
  • kai kraujavimas normalus - dydį 4,
  • nakčiai, kad nereikėtų keltis, arba kai kraujavimas labai gausus, padės 5 dydžio paketai.
  • jeigu nešiojant 5 dydžio paketus prateka arba jo neužtenka nakčiai, rinkitės 6 dydžio paketus - jie skirti itin gausioms menstruacijoms arba po gimdymo. 

Dar viena svarbi higienos taisyklė, kad išvengtumėte nemalonaus kvapo ir sudirgusios odos - kiekvieną kartą pasikeičiant paketą, ypač gausiomis mėnesinių dienomis apsiplaukite vulvos odą šiltu vandeniu. Jei galimybės apsiplauti nėra, galima nuvalyti kraujuotą odą su GENTLE DAY servetėlėmis, o vakare ar grįžus namo apsiplauti su švelniu intymios higienos prausikliu arba putomis.

Svarbu intymiai zonai nenaudoti paprasto muilo arba prausiklių, kuriuose yra kvapų, SLS/SLES, nes jie gali dirginti ir išdžiovinti jautrią vulvos odą.

Mums, GENTLE DAY mamoms, svarbu ne tik tai, ką naudojame mes pačios, mūsų dukros, bet ir tai, ką mes rekomenduojame savo klientėms. 

Geros mokslo metų pradžios ir kuo mažiau streso!

Grįžti į Blog'ą