Kaip išgyventi paauglystę mamai ir bręstančiai dukrai?

Kaip išgyventi paauglystę mamai ir bręstančiai dukrai?

Gavau leidimą, todėl mielai dalinuosi asmeninėmis Renatos Kovtun (grožio salono „Renatos studija“ savininkės bei lengvojo kultūrizmo čempionės) mintimis ir patirtimi apie jos ryšį su paaugle dukrele. Tikiu, kad ne vienai skaitančiai, kas bebūtum - paauglė, ar ją auginanti mama, šios mintys bus naudingos, o galbūt net padės lengviau vienoms kitas suprasti. Tai, kas vienoms atrodo natūralu, įprasta, kitoms gali būti labai svetima ir tolima, todėl dalinkimės ir užsikrėskim gerais pavyzdžiais, juk kuomet kalbamės - visada yra lengviau suprasti!

„Paauglystė - nėra lengvas periodas, nei paaugliui, nei jo tėvams, yra vienintelis receptas, kuris LABAI padeda - tai abipusė kantrybė. Atsimenu, kai sūnus dar buvo mažiukas vis sakydavau jam, kad labiausiai bijau paauglystės, kad pavyktų išsaugoti tą subtilų ryšį... Buvo sunkesnių dienų, kartais išvis buvo nelengva susikalbėti, bet kantriai išaugom abu. Dabar atėjo dukrytės eilė. Abi suprantam, kad šis laikotarpis visai kitoks: tokiame amžiuje vaikams atrodo, kad tėvai visada kalba nesąmones, todėl paaugliui reikia daugiau kantrybės nei mums. Kai pasakiau, kad ir man taip buvo ji paklausė, kaip aš tai išgyvenau - atsakiau: 

- Praėjo.

Ji:

- O man kaip bus?

- Man praėjo, broliui praėjo. Praeis ir tau :)

Dukrelė atsidusus nusišypsojo...

Bet aš  puikiai suprantu, kad dar daug reikės išgyventi kartu ir turėsim kartu mokytis. Svarbiausia - būti kantrioms! :)

O kokios Jūsų bėdos? Ar sunku rasti bendrą supratimą?“, - kantri mama Renata. 

P.s. paauglystė mergaitėms nėra lengvas periodas: nuotaikų kaitos, brendimas, kūno pokyčiai ir žinoma... - pirmosios menstruacijos. Mielos Mamytės ir dukrytės, kalbėkitės, dalinkitės mergaitiškomis paslaptimis, o, kad būtų drąsiau laukti pirmųjų TŲ dienų, rekomenduojame rinkinį, kuriame viskas, ko gali prireikti. Pažiūrėkite>>

Grįžti į Blog'ą